Pius X basisschool

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Myriam De Wachter
Adres

Rotstraat 4
9240 Zele

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.25 tot 12.10 uur
  • Van 13.35 tot 15.35 uur
Wo:

Van 08.25 tot 12.10 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 08.00 uur op school
Vanaf 06.30 uur i.s.m. OKO

Na school

Tot 15.50 uur op school
Tot 18.30 uur i.s.m. OKO

Locatie

Opvang OKO
Rotstraat 20

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

PIUS X-BASISSCHOOL Zele is een centrumschool in hartje Zele, waar iedereen welkom is. We geloven in de groei van elk kind op alle ontwikkelvelden. We hebben een zeer grote diversiteit op school, die we inzetten om van en met elkaar te leren en de verbondenheid te vergroten, zodat ieders talent tot zijn recht komt. Hiervoor zetten we sterk in op differentiatie. Sterke leerlingen krijgen uitdagingen en minder sterke leerlingen krijgen meer zorg, via de kangoeroewerking. Dit kan bij ons op school van 2,5 jaar tot 18 jaar en in een moderne infrastructuur.

Onze missie en visie

Wij zijn een katholieke dialoogschool die gelooft in de groei van elk kind vanuit een christelijke inspiratie. We houden van een open communicatie, werken in een geest van respect en vinden verbondenheid erg belangrijk.

We zijn een school met PIT. We streven naar participatie, nemen initiatief voor kwaliteitsvol onderwijs en zetten in op de talenten van leerlingen en leerkrachten.

Didactische speerpunten

Via kwartiermakers, waar we dagelijks een kwartier lezen in héél de school, zetten we in op de brede leesvaardigheid om van elke leerling een sterkere en meer gemotiveerde lezer te maken.
In de kleuterschool wordt hard geoefend om de schoolrijpheid te stimuleren, onder andere door schrijfdans en bodymap, taalbegrip en ontluikende geletterdheid, het emotioneel welbevinden.
We zijn mee met de 21ste-eeuwse vaardigheden. We zetten in op probleemoplossend denken en hebben een STEM/muzo-klas waar allerlei projecten geboren worden.
We bieden onderwijs aan vanuit de ervaring van de leerlingen en beleven daarom ook graag avonturen op uitstap of op openluchtklassen.

Onderwijs op maat

Het welbevinden van alle kinderen is onze bouwsteen. De klasteams zoeken naar de best mogelijke begeleiding voor elk kind en bieden een brede basiszorg.
We differentiëren in activiteiten, taken, tempo en materialen … Elke leerkracht werkt met het driesporenbeleid en gebruikt coöperatieve werkvormen.
Dit zowel voor kinderen die extra ondersteuning kunnen gebruiken als voor kinderen die nood hebben aan uitdagingen. De klasteams worden ondersteund door twee zorgcoördinatoren en externe instanties zoals het CLB, het revalidatiecentrum, de Accolade…

Bekijk meer foto’s van onze school

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie