De Kleuterkouter afd. burgemeester van Ackerwijk

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Anke De Rycke

Adres

Burgemeester van Ackerwijk F 132
9240 Zele

Telefoon

052 44 65 35

SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.25 tot 11.45 uur
  • Van 13.15 tot 15.35 uur
Wo:

Van 08.25 tot 12.10 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 07.30 uur

Nabewaking

Tot 17.30 uur

Locatie

De opvang gaat door op school.

Op woensdagmiddag worden
de kinderen door het personeel
naar OKO (buitenschoolse
opvang) gebracht.

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

Wij zijn een zelfstandige kleuterschool met 2 vestigingen: Julie Billiartplein en Burgemeester Van Ackerwijk. We zijn een kleinschalige, huiselijke, zelfstandige school waar alle aandacht naar onze kleuters gaat. Wat ervoor zorgt dat onze kleuters ruimte en veiligheid ervaren om te wennen en zich goed te voelen op onze school. Iedereen kent iedereen, zowel de kleuters als ouders en leerkrachten.

Onze missie en visie

We willen met onze kinderen, leerkrachten en ouders SAMEN op weg gaan en sterk inzetten op:
- GROEIEN (exploratiedrang)
- EIGENHEID (een gezonde sociaal emotionele ontwikkeling)
- VERANTWOORDELIJKHEID
- OPKOMEN VOOR ALLE KINDEREN (verbondenheid)
- ZORG op maat van elk kind

Didactische speerpunten

• Wat we als school belangrijk vinden is “samen buiten spelen”. We hebben op beide vestigingen een grote tuin in het groen met heel wat bewegingskansen.
• We willen met onze school ook heel sterk inzetten op de motorische ontwikkeling van het kind. Met ons lichaam drukken we ons uit, communiceren we, komen we tot leren en leven. Wekelijks turnen we 2 uur bij juf Anneke (onze bewegingsleerkracht). Volgende activiteiten zorgen ook voor de motorische ontwikkeling: sportdagen, watergewenning (6x/jaar), de vele extra bewegingsmomenten, bewegingshoek in de klas, schrijfdans, springkasteelweek, aankopen van loopfietsen, …
• Als school zetten we sterk in op de taalontwikkeling: veel verwoorden wat je doet en lichaamstaal gebruiken is heel belangrijk. In de kleuterklas wordt er dikwijls gezongen of een versje aangeleerd.
• De voorbije jaren hebben we heel wat geïnvesteerd in het aankopen van media-materiaal: tablets, Ipads, BEE-bot die ons leert programmeren, 2 digitale tafels per vestiging,.. Zo willen we nog meer tegemoet komen aan de ICT-vaardigheden van elk kind en ontdekken we samen de digitale wereld.
• We brengen onze kleuters ook van kleins af aan graag in contact met cultuur door al eens mee te genieten van een toneelvoorstelling.

Onderwijs op maat

We hechten er veel belang aan om ouders heel snel te betrekken bij de gesprekken rond de evolutie van hun kind. Ouders zijn steeds welkom bij de juf, meester, zorgco, directie,… om dingen te bespreken. Onze kleuters worden geobserveerd volgens het systeem van ‘proces gericht kijken’. We kijken naar waar elke kleuter individueel staat en gaan zo aan de slag met hen. Onze kleuters worden elk op hun niveau uitgedaagd of extra geholpen.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie