Onze-Lieve-Vrouw

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Marleen Sanders
Adres

Rijschoolstraat 2
3300 Tienen

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.30 tot 12.05 uur
  • Van 13.30 tot 15.25 uur
Wo:

Van 08.30 tot 12.05 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 07.00 uur

Na school
Ma, di, do, vr:

Tot 18.00 uur

Wo:

Tot 13.30 uur

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

OLV is een warme school waar elk kind zich thuis voelt. Een school aan de rand van de stad met een vlotte bereikbaarheid te voet, per fiets en met het openbaar vervoer. Onze leerkrachten zijn experten in hun vak en werken nauw samen met elkaar met oog voor een gezonde, veilige en positieve ontwikkeling van je kind.

Onze missie en visie

We willen onze leerlingen laten opgroeien tot zelfredzame, zelfstandige kinderen die na onze basis klaar zijn voor de overstap naar het middelbaar onderwijs. Hierbij willen we nauw samenwerken met onze ouders door een eerlijke, wederzijdse communicatie. Zowel in de klas als op de speelplaats en bij uitstappen hechten we veel belang aan respect voor elkaar, materiaal en omgeving.

Didactische speerpunten

Het klavertje vier is ons huismerk en symboliseert onze vijf speerpunten (vier klaverblaadjes en het steeltje):

  • Samen leren leren: als school willen we de kinderen zelfstandig maken en hen kritisch leren nadenken over hun leren en studeren.
  • Samen voor elkaar: we doen mee met het KIVA-programma, een antipestprogramma uit Finland. Leerlingen krijgen hier tweewekelijks lessen rond en elke maand wordt er met de hele lagere school een KIVA-activiteit georganiseerd. Deze activiteiten zijn gericht op het bevorderen van het schoolklimaat.
  • Samen voor verkeer: als verkeersveilige school organiseren we maandelijks activiteiten om de leerlingen verkeersvaardig te maken.
  • Samen voor gezond: we streven ernaar om de kinderen een zo gezond mogelijke opvoeding te geven.
  • Samen voor milieu: we nemen initiatieven op school om de kinderen en ouders milieubewust te maken (duurzame mobiliteit, duurzame energie,… maar ook afval sorteren, bladeren ruimen, gebruik van brooddoos, een hersluitbare fles,…)

Onderwijs op maat

Samen met de zorgcoördinator en onze co-teachers zorgen de klasleerkrachten ervoor dat je kind de ondersteuning en/of uitdaging krijgt die hij/zij nodig heeft. We stimuleren, remediëren en differentiëren op het gewenste, individueel aangepaste niveau van je kind. Ons doel is om elk kind tot leren te brengen. We werken nauw samen met CLB en ondersteuningsnetwerk indien nodig. Ons viersporenbeleid is een extra troef om dit onderwijs op maat waar te maken.

Bekijk meer foto’s van onze school

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie