Sint-Lutgart - Afdeling Delbekestraat

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Conny Declerck

Adres

Dr. Delbekestraat 28
8800 Roeselare

Telefoon

051 22 73 66

SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.30 tot 11.40 uur
  • Van 13.15 tot 16.00 uur
Wo:

Van 08.30 tot 11.40 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 07.15 uur

Nabewaking

Tot 17.45 uur

Locatie

Intern

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

De leerlingen zitten per leeftijdsgroep samen. Door het organiseren van teamteaching in de klassen zetten we in op groeikansen voor iedereen. De kinderen worden gestimuleerd om zelfstandig, creatief en probleemoplossend aan de slag te gaan. Door in te zetten op samenwerken, door hen kennis te laten maken met de netwerksamenleving, door hen ICT-vaardigheden bij te brengen, door hen eigenaarschap te geven over hun leerproces, krijgen de kinderen bij ons de kansen die ze verdienen.

Onze missie en visie

Sint-Lutgart is een school met een hart voor elk kind. Elk kind is welkom en telt mee. Elk kind mag zichzelf zijn. Zin in leren, zin in leven is onze motor. We geloven in de groeikansen van alle kinderen.
Onze school staat voor een optimale ontplooiing van alle kinderen. De leerlingen ontwikkelen zich tot zelfbewuste individuen die sociaal, communicatief en veerkrachtig zijn. Dit gebeurt in een warme en veilige omgeving, vanuit een christelijke levensbeschouwing, in open communicatie met alle partners die hetzelfde doel nastreven: de kinderen begeleiden in hun ontwikkeling.
Op het Sint-Lutgart streven we ernaar om kinderen te laten uitvliegen die goed in hun vel zitten en die over de juiste basiskennis en vaardigheden beschikken om zich verder te ontwikkelen als competente burgers waar we fier op kunnen zijn.

Didactische speerpunten

We willen inspelen op de veranderende maatschappij door kinderen eigenaarschap te geven over hun leerproces. Zelfstandigheid wordt gestimuleerd en we werken dagelijks aan communicatievaardigheden, samenwerken, ondernemend leren, inzetten op netwerken en creatief en probleemoplossend denken.

Onderwijs op maat

Omdat we op Sint-Lutgart werken met een viersporenbeleid krijgen de kinderen alle kans om te groeien. Het team zet in op het begeleiden van álle kinderen.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie