Vrije Kleuterschool Westdiep

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Bart Houwen & Veerle Souvagie

Adres

Steenbakkersstraat 80
8400 Oostende

Telefoon

059 70 07 85

SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.45 tot 11.40 uur
  • Van 12.45 tot 15.30 uur
Wo:

Van 08.45 tot 11.40 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 07.45 uur

Nabewaking

Tot 17.30 uur

Locatie

Intern

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

Op onze school zijn enkel kleuters, waardoor al onze aandacht en energie gaat naar het kleuteronderwijs. Uiteraard is ons aanbod aangepast aan deze kindjes. Zo hebben wij een gratis slaapklas en kunnen de jongste kleuters terecht op een aparte speelplaats met aangepast speelmateriaal. Bovendien werken we samen met de crèche 'Zo Groot'. Om peuters goed voor te bereiden op de kleuterschool, mogen ze ons al eens een bezoekje brengen om alvast een keer te proeven van de kleuterklas. Als ze de grote stap dan echt gaan zetten, mogen de kinderen een knuffel meenemen gedurende de eerste dagen op school.

Onze kinderen hebben na de kleuterschool altijd een plekje in de Vrije Lagere School Westdiep. Zie voor meer informatie www.westdiep.be.

Onze missie en visie

Bij ons op school accepteren we elk kind zoals het is. De kinderen krijgen de kans om op eigen tempo, in geborgenheid, in een open sfeer en in een liefdevolle omgeving te groeien en zich te ontwikkelen.

Als katholieke school laten we de kinderen kennismaken met het christelijk geloof en de tradities die daarbij horen. Bovendien zijn we een dialoogschool: we verwelkomen elk kind, los van religie, levensbeschouwing of achtergrond. Dit bereidt onze kinderen voor op een toekomst in onze diverse samenleving.

Didactische speerpunten

De interesses en de leefwereld van de kinderen staan centraal doorheen de dag. Thema's worden creatief uitgewerkt door leerkrachten en verrijkt door de inbreng van kleuters. De kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs in een omgeving met veel kansen tot experimenteren en waarin ze veelzijdige ervaringen kunnen opdoen. Het zelf doen en ervaren is belangrijker dan een mooi afgewerkt eindproduct. We stimuleren kleuters tot ontwikkeling van eigen initiatief en doorzettingsvermogen. Heldere afspraken en een duidelijke structuur vinden we daarbij belangrijk.

Concreet zet onze school in op de volgende aspecten:

  • We hebben een eigen turnzaal met een turnleerkracht die gespecialiseerd is in kleuteronderwijs.

  • We gaan vanaf maart kleuterzwemmen met de kleuters van de 3de kleuterklas.

  • De boekenhoek in de klas wordt geregeld aangevuld met boeken uit de bibliotheek. Vaak gaat de leerkracht samen met de kinderen naar de bib.

  • Om te oefenen met technologie zijn er een laptop en iPad aanwezig in de klas.

Onderwijs op maat

Wij werken doelbewust met kleine klasgroepen. Zo creëren we alle ruimte voor individuele aandacht en het waarborgen van een zacht leef- en leerklimaat. Door de evolutie van de kinderen regelmatig op te volgen, krijgen de kinderen optimale groeikansen. Aandacht voor eigen tempo en eigen noden is daarbij van groot belang. Elk kind is immers verschillend en iedereen verdient een duwtje in de rug, op welk vlak dan ook. De leerkracht en de zorgcoördinator werken nauw samen. Ook willen we de drempel tussen school en thuis zo laag mogelijk houden, dit doen we door middel van oudercontacten.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie