't Klein College

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Gerda Colpaert

Adres

Aartshertoginnestraat 38
8400 Oostende

Telefoon

059 70 55 62

SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.45 tot 11.40 uur
  • Van 12.45 tot 15.50 uur
Wo:

Van 08.45 tot 11.40 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 07.30 uur

Nabewaking

Tot 18.00 uur (ook op
woensdag)

Locatie

Intern

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

Op onze school in het hart van Oostende is iedereen welkom. Bij ons gaan traditie en vernieuwing hand in hand. Om de kinderen zich optimaal te laten ontwikkelen, zien we hun talenten als de fundamenten waarop we samen kunnen bouwen.

Onze missie en visie

Onze school is een dialoogschool. We staan dus open voor kinderen en ouders met elke levensbeschouwing. We willen de kinderen de wereld rondom hen laten begrijpen door er actief en creatief mee om te gaan, door middel van:

  • Leren samen leven

  • Eigen keuzes leren maken

  • Verantwoordelijkheid leren dragen

  • Elke kans durven aanpakken

  • Normen en waarden hanteren

Didactische speerpunten

Op ’t Klein College werken we aan de hand van Zin In Leven, zin in Leren (ZILL). We vinden lezen en taal erg belangrijk. We besteden dus veel aandacht aan begrijpend lezen en luisteren, we gaan naar de bibliotheek, we lezen regelmatig voor uit boeken die we vinden in onze klasbib en we organiseren tutorlezen.

Daarnaast leren we de kinderen samenwerken en samenleven door middel van KiVa-lessen. Dit resulteert in een positief klasklimaat.

Technologie is niet meer weg te denken uit het klaslokaal. Daarom leren we de kinderen omgaan met bijvoorbeeld computers en iPads én gebruiken we deze tools daadwerkelijk tijdens de lessen.

Onderwijs op maat

We werken elke dag aan een leeromgeving waarin iedereen zich goed voelt. Elk kind krijgt de kans om zijn/haar eigen talenten te ontwikkelen. We zijn steeds op zoek naar de best mogelijke begeleiding. Dit doen we door hulp te bieden op gebied van leerstof (dit kan extra uitdaging of extra ondersteuning inhouden) en door het leren van sociale vaardigheden te ondersteunen (er is een gespecialiseerde leerkracht die sociale vaardigheden oefent met de klas).

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie