Leefschool De Vlieger

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Saar Trybou

Adres

Rogierlaan 12
8400 Oostende

Telefoon

059 51 22 35

SCHOOLUREN
Ma:

Van 09.35 tot 16.00 uur

Di, do, vr:

Van 08.35 tot 16.00 uur

Wo:

Van 08.35 tot 12.10 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 07.45 uur

Nabewaking

Tot 18.00 uur
Niet op woensdag

Locatie

Intern

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeenschapsonderwijs (GO!)

Wie zijn wij

De Vlieger, da’s eigenlijk thuis komen op school: een veilig nest voor kinderen, leerkrachten en ouders. ‘Tope tegoare’ geëngageerd werken aan een sterke school, van tijd tot tijd met een hoek af en het glas altijd halfvol.

We laten de kinderen groeien en hun eigen talenten ontdekken, met een focus op geloof in hun kunnen en zelfsturing. Elk kind wordt co-piloot van zijn leertraject, mooi binnen of lekker buiten de lijntjes aan ‘t kleuren op het Vliegerspeelveld.

We willen dat vliegeniers kinderen zijn met goesting in ’t leven. Ze zoeken en vinden hun weg en blijven op ontdekking gaan. Ze zijn kritisch, ze denken mee, ze praten mee, ze lachen mee. Ze bouwen mee aan een mooie wereld.

Onze missie en visie

Leefschool De Vlieger is een warm nest waar je niet alleen je zoon of dochter inschrijft, maar waar je als ouder óók een belangrijke rol speelt. We gaan samen op pad en maken er met leerlingen, ouders en het Vliegerteam een uitdagende tocht van. We werken ervaringsgericht, vanuit wat leeft bij de kinderen. In alle veiligheid, met een open geest en vol vertrouwen laten we kinderen in hun kracht staan en groeien naar geëngageerde mensen die met veel goesting de wereld kunnen ontdekken.

Didactische speerpunten

’s Morgens starten we met een kringgesprek. Kinderen leren hun verhaal vertellen en leren luisteren naar elkaar. De gesprekken starten vanuit de leefwereld van het kind en groeien door naar wat er in de wereld gebeurt. Leren van elkaar en met elkaar staat voorop. Via contractwerk nemen kinderen stap voor stap het eigen leren in handen. We werken met projecten.

Onderwijs op maat

Wij werken met leefgroepen per graad. Elke leefgroep heeft twee klassen van 22 leerlingen. De wisselwerking tussen iemand kunnen helpen en hulp kunnen aanvaarden staat voorop. We streven ernaar om elk kind in zijn kracht te laten staan en alle kansen te bieden. We ondersteunen en reiken de hand waar nodig en dagen daarnaast knappe koppen uit, maar altijd vanuit het geloof in het kind.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie