De Puzzel Campus Meiboom

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Winny Boey

Adres

August Vermeylenstraat 71
8400 Oostende

Telefoon

059 70 42 40

SCHOOLUREN
Ma, di, do:

Van 08.40 tot 16.00 uur

Wo:

Van 08.40 tot 11.25 uur

Vr:

Van 08.40 tot 15.00 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 07.55 uur

Nabewaking

Tot 1 uur nadat school gedaan is

Locatie

Intern

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeenschapsonderwijs (GO!)

Wie zijn wij

De Puzzel Campus Meiboom is gelegen aan het Maria Hendrikapark. We maken veelvuldig gebruik van het park tijdens de sport- en outdoorlessen en zelfs voor muzische lessen. Naast de grote speelplaatsen, afzonderlijk voor kleuter en lager, waar er veel plaats is voor bewegen en spelen, biedt de school nog tal van natuurelementen (bijvoorbeeld de kruidentuin, de Japanse tuin, de outdoor klas, het insectenhotel, de tipi's en het apenparcours). De school zet in op outdoor education waar aspect als milieu en klimaat in worden opgenomen. Vanaf schooljaar 2022-2023 profileert de school zich als sportbasisschool.

Onze missie en visie

Iedereen anders, samen uniek

Onze schoolleuze zegt alles. In de opvoeding van onze leerlingen staan hun eigen talenten centraal. We willen het ontwikkelen van deze talenten stimuleren, en de kinderen waarden als respect en verdraagzaamheid meegeven. Hierbij baseren we ons op het pedagogisch project van het gemeenschapsonderwijs.

Didactische speerpunten

Bij sommige lessen stappen we af van het traditionele werkschrift. Outdoor education staat voor het op een speelse en bewegende manier aanbieden van de leerstof, gericht op manipuleren en uitproberen buiten de klaslokalen.

Vanaf schooljaar 2022-2023 profileert de school zich op vlak van sport en bewegen waarbij er een verregaande samenwerking is met de secundaire doorstroomschool Olympus (enige secundaire sportschool van Oostende). De leerlingen zullen een groter aanbod lichamelijke opvoeding krijgen gericht op multimove en bewegingsrecreatie. Hierbij wordt ook ingezet op gezondheid en gezonde voeding.

Onderwijs op maat

Door de kleinschaligheid van de school kunnen we begeleiding bieden door kort op de bal te spelen. Ouders worden bij signalen snel op de hoogte gebracht, zodat we samen een aangepaste kindgerichte aanpak kunnen bieden. Dit geldt zowel voor leerlingen met bijvoorbeeld leer- of concentratieproblemen, als voor kinderen met een leervoorsprong. We bekijken wat het kind nodig heeft en begeleiden hem/haar zoveel mogelijk in de verdere ontwikkeling.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie