VBS Sint-Albert

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Eva Vandersypen
Adres

Haeckstraat 61
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 8.30 tot 15.10 uur
Wo:

Van 8.30 tot 12.05 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 7.30 uur

Na school

Tot 18.00 uur

Locatie

Naschools via IBO

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

Sint-Albert omarmt haar Brusselse context: haar geschiedenis en internationale betekenis, de talrijke culturele mogelijkheden, de diversiteit van haar bewoners en de bijhorende paradoxen. We kiezen er bewust voor om samen te werken met veel Brusselse partners. We hebben heel wat gratis activiteiten tijdens de middag (schoolgrappling, ateliers, speelkoffers…) en naschools (o.a. een afdeling van de academie Sint-Lukas). Daarnaast ondersteunen kunstenaars (o.a. samen met theatermaker Inne Goris en MUS-E Belgium) in de klas.

Onze missie en visie

We zetten sterk in op het ontplooien van creativiteit en fantasie, ook in onze eigen Muzekapel en in het crealokaal. We geven veel aandacht aan het cultureel bewustzijn van onze leerlingen. We vinden het immers belangrijk dat leerlingen in dialoog gaan met zichzelf, met anderen en met de wereld. We zijn een school met familiale sfeer en zien ouders als heel belangrijke partners.

Didactische speerpunten

Sint-Albert heeft een dynamische mensvisie. Wij gaan er niet vanuit dat wij de toekomst van een leerling kunnen voorspellen. Wij benaderen onze leerlingen vanuit die openheid en bieden veel kansen. Kansen bieden betekent ook begrenzen waar nodig. We streven uitdrukkelijk een veilig schoolklimaat na. We stimuleren het zelfvertrouwen door ruimte te maken voor de beleving van onze leerlingen en door hen te sterken met kennis en vaardigheden.

Onderwijs op maat

Sint-Albert zien we als een laboratorium waar kinderen veel leren. We zetten ons in om de kennis en leefwereld te verruimen. Het katholieke leerplan vormt hierbij de leidraad. Kinderen kunnen op onze school onderzoeken, uitproberen, testen, fouten maken en worden er uitgedaagd. We streven ernaar om binnen ons laboratorium een passende aanpak voor elke leerling te voorzien, zodat elkeen de meeste ontplooiingskansen krijgt.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie