GBS Ket & Co

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Ingrid Depraetere
Adres

Jean-Baptiste Decockstraat 54
1080 Sint-Jans-Molenbeek

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 8.40 tot 15.10 uur
Wo:

Van 8.40 tot 12.15 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 7.00 uur

Na school

Tot 18.00 uur

Locatie

Op school

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeentelijk Onderwijs

Wie zijn wij

Op Ket & Co maken wij samen school in een recente nieuwbouw waar hedendaagse architectuur en een vernieuwende onderwijsvisie elkaar vinden: communicerende klassen, open leerruimtes, een muzisch atelier, een uitdagende speelplaats met leertuin en een fraaie sportzaal.

Wij zijn een school met een standvastig en jongdenkend team, dat met een grote inzet en enthousiasme een dagelijkse uitdaging aangaat om met een diversiteit aan kinderen te werken aan goed onderwijs.

Onze missie en visie

De Brusselse Ketjes liggen ons nauw aan het hart. Wij willen in de eerste plaats investeren in onze kinderen en hun toekomst, door via flexibele leerwegen kwalitatief en gedifferentieerd onderwijs aan te bieden dat kinderen stimuleert in hun zelfstandigheid en creatief denken.

Wij doen dit in samenwerking met de ouders, de brede omgeving van de school en iedereen die graag met ons wil samenwerken, omdat wij geloven dat we elkaar kunnen versterken in partnerschap.

Didactische speerpunten

Op Ket & Co wordt er gewerkt in teamteaching. Er wordt onderwezen vanuit de talenten van de leerkrachten en de kinderen. Projectwerk gebeurt klasoverschrijdend omdat we menen dat kinderen ontwikkelen op hun niveau, maar tevens ook leren van en met elkaar. Onze kinderen worden geprikkeld om te participeren aan het vorm geven van het thema en worden zo uitgedaagd tot probleemoplossend denken, zelfsturing en zelfstandig werken.

Brussel is voor ons een leerplek, als ‘brede school’ brengen we de kinderen naar de wereld en de wereld naar de school, door samenwerking met externe partners uit de buurt en Brussel.

Onderwijs op maat

Op onze school is elke leerkracht zorgleerkracht. Door middel van gevarieerde werkvormen en digitale middelen, zetten wij erg in op differentiatie waar binnen niveaugroepen zoveel als mogelijk op maat van het kind wordt geleerd.

Via het huistaakbeleid en ‘leren leren’ worden de kinderen gestimuleerd om te leren plannen, zelfstandig te leren werken en om zichzelf te kunnen inschatten met oog op het secundair onderwijs. De kinderen worden wegwijs gemaakt in hun verdere schoolloopbaan rekening houdend met hun interesses en talent.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie