Sint-Pieter

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Dirk Letens
Adres

Grote Nieuwedijkstraat 58
2800 Mechelen

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.40 tot 12.00 uur
  • Van 13.05 tot 15.30 uur
Wo:

Van 08.40 tot 12.00 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 07.00 uur

Na school

Tot 18.30 uur

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

Onze basisschool is gelegen in het hartje van de Nekkerspoelwijk. Een boeiende buurt met een rijke diversiteit en groot potentieel. Een doorsnede van onze huidige maatschappij, een vooruitblik op de toekomst.
Met een gemotiveerd en enthousiast leerkrachtenteam willen we nadenken over ons onderwijs. We willen goed onderwijs aanbieden, voor al onze kinderen. Inspelen op de diversiteit in culturele en sociale achtergrond, geloofsovertuiging en thuistaal is een opdracht waarvoor we ons elke dag opnieuw willen inzetten.

Onze missie en visie

Uiteraard staan onze leerlingen centraal in onze school. We willen dat ze graag naar school komen, dat ze geprikkeld worden om te leren en hun talenten te ontwikkelen. We willen uitgaan van hun sterktes, zodat ze kunnen groeien in hun totale persoonlijkheid. Een proces van vallen en opstaan, van ontdekken en leren.
Daarbij willen we een gestructureerd kader aanbieden en zinvolle afspraken maken. Respect is een waarde waaraan we veel belang hechten.

Didactische speerpunten

Met een gemotiveerd en enthousiast leerkrachtenteam willen we eigentijds en innovatief onderwijs aanbieden, dit voor al onze kinderen. Inspelen op de diversiteit, de verschillen in cultuur, sociale achtergrond, religie en thuistaal, is een opdracht waarvoor we onze elke dag opnieuw willen inzetten. We durven onszelf in vraag stellen en sturen bij waar nodig.
Dit alles doen we niet zomaar. Onze eigenheid is gegroeid vanuit een christelijke inspiratie en traditie, die ons denken en handelen heeft getekend. Het vormen van een gemeenschap en de speciale zorg voor zij die het moeilijker hebben, zijn voor ons speerpunten van onze werking. Vanuit die visie willen we in dialoog treden met andere overtuigingen, om zo elkaars identiteit te versterken en te verrijken

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie