O.L.V. van de Ham

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Ann Vander Linden
Adres

Augustijnenstraat 76
2800 Mechelen

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.35 tot 11.45 uur
  • Van 13.00 tot 15.20 uur
Wo:

Van 08.35 tot 12.10 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 07.00 uur

Na school

Tot 18.00 uur

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

De Ham is een kleinschalige, aangename buurtschool in het centrum van Mechelen. We bieden kwaliteitsvol onderwijs vanuit een hoge mate van differentiatie. We zorgen voor extra uitdaging voor sterke leerlingen (Plusklas) en zorgondersteuning voor leerlingen met bijzondere noden. Wij zetten sterk in op een warm onthaal, gastvrijheid en samenwerking met de ouders: we zien hen als partners en deskundigen. Het is voor ons belangrijk dat ouders, leerlingen én leerkrachten zich goed voelen op school. We werken onder andere met een slaapklasje voor de kleuters en en huiswerkklas.

Onze missie en visie

Onze school is warm en toegankelijk, iedereen is welkom.

Wij bieden kwalitatief onderwijs op maat van elk kind, waarbij we veel belang hechten aan goede samenwerkingsverbanden. Ouders zijn onze partners in de ontwikkeling van hun kinderen. Wij bouwen aan een vertrouwensrelatie met ruimte voor open communicatie. We leren onze leerlingen respectvol omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving waarin iedereen zijn plaatsje heeft. Onze leerlingen leren via de leerlingenraad dat ook zij een waardevolle inbreng hebben in onze school en in deze maatschappij. Kortom, onze school is een plek voor iedereen, die zonder onderscheid, jou op je plaatsje in de wereld voorbereidt.

Didactische speerpunten

Bij ons op school benadrukken we de volgende aspecten:

  • Een open kijk op de wereld en de maatschappij.
  • Communicatie tussen ouders en de school.
  • Goede overgang van de derde kleuterklas naar het eerste leerjaar, en van het zesde leerjaar naar het secundair
  • Co-teaching / teamteaching
  • Differentiatie en zelfstandigheid ontwikkelen via planbordwerking

Onderwijs op maat

Wij leggen de lat zo hoog mogelijk voor alle kinderen. Dankzij onze planbordwerking en teamteaching kunnen we alle kinderen bieden wat ze nodig hebben. Onze leerkrachten hebben een professionaliseringstraject afgelegd bij Exentra om tegemoet te komen aan deze uitdagingen.
We kijken naar de talenten van de kinderen en proberen zoveel mogelijk in te zetten op hun sterktes en groeikansen. Het welbevinden van onze kinderen staat voorop. We streven naar verbondenheid tussen de kinderen, de leerkrachten en hun ouders. Voor onze instappertjes organiseren we meermaals per jaar een wenmoment. Dan zijn de ouders en de kindjes welkom om mee te draaien in de klas. Op die manier leren de ouders de leerkrachten kennen en leren wij de instappertjes kennen. Tijdens het schooljaar worden de kleinsten vanaf 8.15 uur opgevangen in de klas. Op die manier kunnen zij rustig aan de schooldag beginnen.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie