Dubbelsprong

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Ingrid Horemans

Adres

Zandpoortvest 9
2800 Mechelen

Telefoon

015 20 32 36

SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.35 tot 12.15 uur
  • Van 13.15 tot 15.10 uur
Wo:

Van 08.35 tot 12.15 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 07.00 uur

Nabewaking

tot 18.00 uur

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeenschapsonderwijs (GO!)

Wie zijn wij

Onze school heet Dubbelsprong en daarmee bedoelen we dat elk kind verder geraakt door een specifieke aanpak. Deze aanpak wordt vooral gekenmerkt door co-teaching. Elk kind, elke ouder en elk personeelslid is gelijkwaardig in onze school. Dit betekent dat de eigenheid van iedereen aanvaard wordt, vanuit een wederkerige relatie.

Didactische speerpunten

Onze school werkt doelgericht aan de kwaliteit van de verschillende leergebieden. We werken aan de totale ontwikkeling van de kinderen, dat wil zeggen kennis, socio-emotionele, creatieve en andere vaardigheden en attitudes. De voorbije jaren werd er vooral gefocust op wereldoriƫntatie, Nederlands en wiskunde (IJsbergdidactiek). De komende jaren zal de school doelgericht aan kwaliteitsverhoging werken bij muzische vorming.

Onderwijs op maat

We leggen de lat hoog voor elke leerling, daarom is differentiatie een evidentie. We gaan op zoek naar de talenten van elke leerling en benutten deze zo goed mogelijk. Met de vier gouden handen van de twee leerkrachten in elke klas, spelen we beter op elkaar in, omarmen en versterken we positieve kanten, ondersteunen we werkpunten en verbeteren we samen!

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie