De Tovertuin

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Sofie Buyse
Adres

Hoogstraat 51
9160 Lokeren

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.30 tot 12.05 uur
  • Van 13.30 tot 15.25 uur
Wo:

Van 08.30 tot 12.05 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 07.00 uur

Na school

Tot 18.30 uur (Woe: tot 12u20)

Locatie

Intern en op woensdag i.s.m.
Patjoepelke

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeenschapsonderwijs (GO!)

Wie zijn wij

Welkom op GO! Basisschool De Tovertuin! Met veel aandacht voor het welbevinden van jouw kindje en zijn of haar motivatie om te leren, zetten wij dagelijks in op ervaringsgericht en kwalitatief onderwijs. Elk kind is talentrijk en competent. Dit betekent niet dat elk kind met een toverstokje in de hand alles al kan, maar wel dat het alles in huis heeft om uit te groeien tot een geweldige tovenaar!

Onze missie en visie

Onze visie kort samengevat:

Vooruitstrevend
Levensecht en levenslang
Individuele aanpak
Natuur, sport en spel
Doordacht
Expertise inschakelen en opbouwen
Ruimte om zelf te ontdekken en samen te doen
Samen is beter

Didactische speerpunten

Wij bieden een warme en ruime, natuurrijke leeromgeving die de leerlingen motiveert om te spelen, bewegen, ontdekken en leren. Kleuters ontdekken op hun eigen tempo de wereld rondom zich. Hiervoor werken we vaak samen met organisaties uit de buurt. Er is ruimte voor klasoverschrijdende ateliers waar jongere en oudere kleuters spelenderwijs samenwerken met, zorgen voor en leren van elkaar. Dit trekken we door naar de lagere school waar onze leerlingen werken in graadklassen. Aan het hoofd staat een gedreven én ervaren leerkracht die jouw kind motiveert, aanspreekt en begeleidt. Met veel enthousiasme laten we elk kind groeien.

Onderwijs op maat

We zijn ervan overtuigd dat kinderen die zich goed voelen en graag naar school komen, intenser tot leren komen. Vandaar onze aandacht voor het welbevinden van jouw kind. Daarnaast werken we in de klas op vier sporen om kinderen te begeleiden. Aan de hand van data en observatie passen we onze organisatie aan de noden van het kind aan, met uitbreiding, verdieping of zorg. We werken nauw samen met ouders en (eventuele) externe partners in het belang van jouw kind.

Bekijk meer foto’s van onze school

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie