De Tovertuin

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Sofie Buyse

Adres

Hoogstraat 51
9160 Lokeren

Telefoon

09 348 31 94

SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.30 tot 12.05 uur
  • Van 13.30 tot 15.25 uur
Wo:

Van 08.30 tot 12.05 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 07.00 uur

Nabewaking

Tot 18.30 uur

Locatie

Intern en op woensdag i.s.m.
Patjoepelke

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeenschapsonderwijs (GO!)

Wie zijn wij

Als GO! school zorgen we ervoor dat de kinderen de doelen bereiken die nodig zijn om een vlotte overstap te maken naar het middelbaar. Elk kind is talentrijk en competent. Dit betekent niet dat elk kind met een toverstokje in de hand alles al kan, maar wel dat het alles in huis heeft om uit te groeien tot een geweldige tovenaar!

Onze missie en visie

Onze visie kort samengevat:

Vooruitstrevend
Levensecht en levenslang
Individuele aanpak
Natuur, sport en spel
Doordacht
Expertise inschakelen en opbouwen
Ruimte om zelf te ontdekken en samen te doen
Samen is beter

Didactische speerpunten

Wij bieden een warme, natuurrijke leeromgeving. Kleuters ontdekken spelenderwijs en op hun eigen tempo de wereld rondom zich. Er is ruimte voor klas overschrijdende ateliers waar jongere en oudere kleuters spelenderwijs samenwerken met, zorgen voor en leren van elkaar. Dit trekken we door naar de lagere school waar gewerkt wordt in graadklassen. Aan het hoofd staat een gedreven én ervaren leerkracht die jouw kind motiveert, aanspreekt en begeleidt.

Onderwijs op maat

We zijn ervan overtuigd dat kinderen die zich goed voelen en graag naar school komen, intenser tot leren komen. Daar zetten we ons in de eerste plaats voor in. Daarnaast werken we in de klas op vier sporen om kinderen te begeleiden. Aan de hand van data en observatie passen we onze organisatie aan de noden van het kind aan. Er wordt nauw samengewerkt met ouders en (eventuele) externe partners in het belang van het kind. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om kinderen te laten groeien in al hun facetten en binnen hun mogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie