De Springplank

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Imme Van Boxlaer
Adres

Azalealaan 2
9160 Lokeren

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.45 tot 12.20 uur
  • Van 13.30 tot 15.20 uur
Wo:

Van 08.45 tot 12.20 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 07.00 uur

Na school

Tot 18.30 uur

Locatie

Intern en op woensdag i.s.m.
Patjoepelke

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeenschapsonderwijs (GO!)

Wie zijn wij

GO! Basisschool De Springplank is gelegen op een campus waar kinderen van 2,5 tot 18 jaar naar school kunnen gaan. Dit zorgt voor een vertrouwde sfeer en veilige omgeving doorheen het leven van de leerlingen. Op onze school is het gezellig en heerst er een familiale sfeer met een afgeschermd kleutereiland. Vanaf september 2022 zal de lagere school vertoeven in een gerenoveerd gebouw, waar we aan co-teaching zullen doen per leerjaar. We kijken uit naar de vernieuwingen!

Onze missie en visie

We zijn een warme groene school met een open, huiselijke sfeer waar het welbevinden van je kind belangrijk is. Een school waar kinderen alle kansen krijgen om hun talenten en interesses te ontdekken en te ontwikkelen. De leerlingen leren keuzes te maken en zelfstandig te werken. Wij geven onderwijs op maat van elk kind. Ons warm en dynamische team staat in nauw contact met de kinderen, de ouders en andere externe partners.

Didactische speerpunten

Bij ons kunnen talenten en interesses ontdekt en ontwikkeld worden. Wederzijds respect, gelijkwaardigheid en lief zijn voor elkaar, zijn op onze school van belang. We hebben oog voor vernieuwende onderwijsvormen: samenwerken, buitenklassen, open klasruimten en gebruik van ICT.

Onderwijs op maat

Leerkrachten ondersteunen maximaal het leerproces en talent van elk kind. Elk kind kan en mag zich ontplooien volgens zijn of haar eigen talent. Gedifferentieerd werken staat bij ons centraal. Kinderen leren zo ook elkaars talenten ontdekken. Hier zijn oneindig veel mogelijkheden. Als GO! school werken we samen met PlusĀ², ons extern ondersteuningsteam dat leerlingen met specifieke noden ondersteunt op school.

De Springplank is een school waarvan je buikgevoel zegt: 'hier wil ik mijn kind school laten lopen!'

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie