Duizendvoet (kleuter) en Onze Lieve-Vrouwcollege (lager)

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Kathleen Gielis (Duizendvoet) // Lenny Martens (OLVC)
Adres

Dwarsstraat 1A (Duizendvoet) // Heilig Hartlaan 1B (OLVC)
9160 Lokeren

Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.30 tot 12.05 uur
  • Van 13.35 tot 15.30 uur
Wo:

Van 08.30 tot 12.05 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 07.00 uur

Na school

Tot 18.30 uur

Locatie

In kleuterschool Duizendvoet
i.s.m. Patjoepelke
Op woensdag extern
(Hoedhaar)

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

“Samen stap voor stap”, is de leuze van onze kleuterschool. Millie Duizendvoet, onze schattige en veelkleurige mascotte, gaat graag samen met jullie kleuter op ontdekking in onze school. We zijn een autonome kleuterschool, gespecialiseerd in de ontwikkeling van kleuters. We hebben een goede samenwerking met de lagere school OLVC (gelegen op dezelfde campus) waardoor we onderwijs van 2,5 tot 12 jaar aanbieden. Neem zeker ook een kijkje op de website: www.olvc-lokeren.be

Onze missie en visie

Als scholen zetten wij de volgende zes waarden in de spotlight: humor en plezier, respect, zorgzaamheid, groei en tijd geven.

We zetten het welbevinden en de betrokkenheid van kinderen, ouders en leerkrachten centraal in onze leer- en leefschool. Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen enkel kunnen groeien en zich totaal ontwikkelen wanneer ze zich veilig voelen in de klas en in de school. Daarom werken we in kleine klasjes (maximaal 20 kleuters). We vertrekken vanuit de leefwereld van de kinderen en gaan graag op stap! Ook bieden we ook verschillende rustmomenten aan: samen in de klas een yogamoment of lekker snoezelen in onze snoezelklas. Zo krijgt elk kind de tijd om te groeien!

Ouders zijn ook altijd welkom! Een greep uit ons ouderaanbod: spelletjes- en voorleesmomenten door ouders in de klas, fruit snijden, knutselactiviteiten, kinderen afhalen in de klas, enz.

Didactische speerpunten

In Duizendvoet ligt de klemtoon op het muzisch-creatieve domein: we schenken extra aandacht aan beeld, muziek, drama. Dit doen we onder andere door poppenkast te spelen, leuke animaties te voorzien, de kinderen extra te laten experimenteren met materiaal, en nog veel meer. Zo laten we onze kinderen verder ontwikkelen en groeien!

OLVC gaat verder met de speerpunten van Duizendvoet. Om kinderen verder te laten groeien wordt er veel tijd ingezet om te lezen en zetten we in op actief leren en ontdekken. Op school hebben we plezier: de leerkrachten zelf doen hun job graag, we maken de lessen leuk en gevarieerd, we hebben spelkoffers en boeken, en we werken met beloningsdagen.

Onderwijs op maat

Duizendvoet is een zorgzame school. We hebben een uitgebouwde zorgwerking zowel voor kleuters die toe zijn aan extra uitdaging, als voor de kinderen die een extra zorg hebben. Daarnaast zorgen we ook goed voor de gezondheid van jullie kleuter door gezamenlijke fruitmomenten in de lassen, enkel water aan te bieden én aan voldoende beweging te doen.

In het Onze-Lieve-Vrouwcollege dragen we zorg voor onze kinderen door middel van bijvoorbeeld huistaakbegeleiding en een extra zorgleerkracht. Tijdens het differentiëren maken we gebruik van gevarieerde werkvormen (bijv. groepswerk, contractwerk en/of ICT). We voeren (in)formele gesprekken en de kinderen kunnen bij de groene leerkracht terecht met hun persoonlijke problemen. We nemen deel aan verschillende projecten om gezinnen te steunen en de veiligheid van de kinderen te garanderen.

Bekijk meer foto’s van onze school

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie