Info

CONTACT
Directie
  • Nancy Van Hoye
Adres

Zelebaan 9
9160 Lokeren

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.30 tot 12.05 uur
  • Van 13.30 tot 15.30 uur
Wo:

Van 08.30 tot 12.05 uur

OPVANG
Voor school

Vanaf 07.00 uur

Na school

Tot 18.00 uur

Locatie

Intern en op woensdag i.s.m.
Patjoepelke

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

Basisschool Bengel is een katholieke dialoogschool voor kleuters en lagere schoolkinderen. We kiezen heel bewust om een kleine familiaire school te zijn. Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat iedereen elkaar kent. De leerkrachten, de ouders én de kinderen. Dit komt de verbondenheid en het veilige thuisgevoel alleen maar ten goede. Tot slot maakt het ons niet uit wie je bent of hoe je eruit ziet: voor ons is iedereen gelijk en vooral heel erg welkom.

Onze missie en visie

Vanuit ons Christelijk geloof streven we ernaar om in dialoog te gaan met iedereen. We geloven in ‘hoop op de toekomst’, ‘ieder kind uniek’ en ‘het blijven geven van kansen’. Daarbij geven we onze kinderen vijf waarden mee: respect, positiviteit, echtheid, vertrouwen en verdraagzaamheid.

Didactische speerpunten

Naast de ontwikkeling van waardenbesef, is kennis bijbrengen aan de kinderen één van onze hoofdtaken als school. Onze focus bij het bijbrengen van kennis ligt op spelend ontdekken, aanleren van een onderzoekgerichte houding en lezen, lezen, lezen. Daarnaast krijgen kinderen veel bewegingskansen op school. We gaan turnen en zwemmen, en we hebben een leuke speelplaats, een Finse piste, een peutertuin en de voortuin waarin de kinderen kunnen genieten van de natuur en heerlijk kunnen ravotten. Er worden evenwichtige warme maaltijden aangeboden en fruit, water of melk staan bij ons dagelijks op het menu.

Onderwijs op maat

We hebben een sterke basiswerking waarbij ieder kind krijgt waar hij of zij nood aan heeft. Kan jullie kind wat extra uitleg of een nieuwe uitdaging gebruiken? Dan zoeken de klasleerkracht en het zorgteam samen met jullie naar een passend antwoord. Sociaal-emotioneel worden kinderen geholpen om te leren reflecteren op hun eigen gedrag. ‘Wat kan ik volgende keer anders doen?’ Op die manier nemen ze zelf verantwoordelijkheid voor hun gedrag.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie