KT Campus De Boomgaard - Vestiging Veldstraat

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie
  • Patricia Scheepers & Geert Swartenbroekx
Adres

Veldstraat 62
3500 Hasselt

Telefoon
Sites & Sociale media
SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.30 tot 12.10 uur
  • Van 13.15 tot 15.15 uur
Wo:

Van 08.30 tot 12.10 uur

Kindercampus De Boomgaard
heeft drie vestigingen:
- Boomkensstraat 11
- Schoolstraat 40
- Veldstraat 62

OPVANG
Voor school

Vanaf 07.30 uur

Na school

Tot 18.00 uur (Woe: tot 18u30)

Locatie

Intern i.s.m. Kinderdagverblijf Ukkies

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool

Net

Vrij Onderwijs

Wie zijn wij

In onze school krijgt elk kind optimale kansen om te groeien binnen de eigen mogelijkheden, mét de nodige ondersteuning. We werken voortdurend aan een positief klasklimaat waar elk kind gewaardeerd wordt om wie hij/zij is. De school zet in op het vermogen van de leerlingen om zichzelf te sturen en om zelf te kiezen voor goed (leer)gedrag. Zo leren de kinderen verantwoordelijkheid en initiatief nemen in hun eigen leerproces.

Onze missie en visie

Bij ons wordt sterk ingezet op leren én leven. Wij bieden de kinderen kansen, omdat wij geloven in hun groeikracht. We willen onze leerlingen sterk maken voor de toekomst. Wij leren onze kinderen om respectvol met elkaar om te gaan. We streven ernaar om alle kinderen – verschillend en uniek zoals ze zijn – alle kansen te geven om te leren en zich welkom en gewaardeerd te voelen. De ouders zijn partners in de ontwikkeling van hun kind. We voeden samen op.

Didactische speerpunten

De Boomgaard zorgt voor een rijk en evenwichtig onderwijsaanbod, waarbij de interesses van de kinderen centraal staan. Een kind leert past echt iets wanneer het zich goed voelt. Bij ons krijgen kinderen de kans om ervaringen op te doen met hoofd, hart en handen. Wij halen de wereld naar de school en trekken eropuit, de wereld tegemoet. Elk lid van het Boomgaardteam geeft feedback in het warm en duidelijk opvoeden.

Onderwijs op maat

Wij hebben een breed zorgteam. Hierin zitten zorgcoördinatoren en zorgleerkrachten. De coördinatoren hebben wekelijks overleg met elke leerkracht. Het onderwerp van overleg is: hoe maken wij van onze klas en school een krachtige leeromgeving die tegemoet komt aan de leerbehoefte van al onze leerlingen. De zorgleerkrachten werken op de klasvloer met aangepaste materialen. De leerkracht ondersteunt en daagt uit vanuit de behoeften en noden van het kind. We zetten in op leermotivatie en veerkracht. Samen met alle partners werken we constructief en doelgericht.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie