Villa Kakelbont

Terug naar overzicht

Info

CONTACT
Directie

Vanessa Spiessens

Adres

Dirkputstraat 428
2850 Boom

Telefoon

03 888 20 18

SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:
  • Van 08.40 tot 12.20 uur
  • Van 13.30 tot 15.25 uur
Wo:

Van 08.40 tot 12.20 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 06.45 uur

Nabewaking

Tot 18.15 uur

Locatie

BKO 't Kersenpitje
Jozef van Cleemputplein 3
2850 Boom

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeenschapsonderwijs (GO!)

Wie zijn wij

Villa Kakelbont is een gezellig schooltje in de wijk Bosstraat, aan de rand van de Schorre.
Als Freinetschool vinden we ‘levend leren’ belangrijk. We maken dan ook graag gebruik van dit prachtige natuurdomein als onderzoeksveld en leerdomein.
Op onze kleine school is de ouderbetrokkenheid groot. Ouders zijn participanten waar we graag een beroep op doen om te helpen bij de klaswerking. Maar ook tijdens de naschoolse activiteiten van onze oudervereniging is het sfeer en gezelligheid troef!

Onze missie en visie

Villa kakelbont is een Freinetschool. Dat wil zeggen dat we voortdurend onze leerplandoelen koppelen aan de leefwereld en de interesses van onze leerlingen. Hierdoor hebben zij een grote intrinsieke motivatie om te leren.
Met een team vol geëngageerde leerkrachten voeden wij onze leerlingen op tot kritisch denkende, mondige en creatieve jongeren.

Hier wordt veel geleerd met veel plezier!

Didactische speerpunten

Door middel van Freinettechnieken zoals kringen, vrije teksten, onderzoeken en plannetjestijd zijn onze leerlingen voor een groot deel eigenaar van hun eigen leerproces. De leerkracht begeleidt dit alles en zorgt ervoor dat de leerplandoelstellingen bereikt worden.

Onze kinderen zitten niet in klassen maar in leefgroepen met twee leeftijden door elkaar, we leren met en van elkaar in een huislijke sfeer.

Onderwijs op maat

Ieder kind telt in Villa kakelbont. We hebben niet alleen oog voor wat moeilijk loopt, maar ook voor kinderen die uitdaging nodig hebben. Door onze aparte klasopstellingen en hoeken- en projectwerking is er ruimte voor elk kind om op zijn niveau te werken.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie