Info

CONTACT
Directie

Vanessa Spiessens

Adres

Van Leriuslaan 221
2850 Boom

Telefoon

03 888 20 18

SCHOOLUREN
Ma, di, do, vr:

Van 08.40 tot 12.20 uur
Van 13.30 tot 15.25 uur

Wo:

Van 08.40 tot 12.20 uur

OPVANG
Voorbewaking

Vanaf 06.45 uur

Nabewaking

Tot 18.15 uur

Locatie

BKO 't Beukennootje
Beukenlaan 44
2850 Boom

TYPE SCHOOL

  • Kleuterschool
  • Lagere school

Net

Gemeenschapsonderwijs (GO!)

Wie zijn wij

Onze school is groot, warm en open en heeft veel speelruimte. Het dynamische schoolteam bestaat uit jonge en ervaren leerkrachten die elkaars talenten versterken. We werken verbinden met en door de ouders. De school ligt op wandelafstand van het park van Boom en de Schorre.

Onze missie en visie

In onze school werken directie en personeel, ouders en schoolbestuur aan hetzelfde doel: de hoogst mogelijke kansen geven aan de aan ons toevertrouwde kinderen in een veilig en tof leer- en leefklimaat.

Wij willen op een positieve manier het maximale halen uit elk kind, gedifferentieerd naar de individuele talenten en competenties.

Wij zeggen wat wij doen, wij doen wat wij zeggen!

Didactische speerpunten

Boom Park legt de nadruk op de volgende didactische speerpunten:

Wereldgeoriënteerde kleuterwerking: met extra aandacht voor taalstimulatie .
IJsberg-didactiek voor wiskunde: in onze klassen van de lagere school laten we de leerlingen handelen en verwoorden en inzichtelijk rekenen. Met vaste rekenroutines bereiken we zo vooruitgang voor alle leerlingen.
Welbevinden: wij hechten extra belang aan respect hebben voor elkaar en hanteren een duidelijk anti-pestbeleid.
Gezondheid: gezonde voeding (we drinken enkel water en eten alle dagen fruit op school) en voldoende beweging (uitnodigende bewegings- en sportactiviteiten, bijvoorbeeld One Mile a Day en sport na school) zijn belangrijk binnen ons gezondheidsbeleid.
ICT: we besteden aandacht aan technologie, bijvoorbeeld door middel van communicatie via smartschool, uitgebreide iPadwerking vanaf de kleuterschool, lessen rond logisch benaderen van problemen en die oplossen met computertechnologie, veilig internetten, LEGO education, en nog veel meer!
Verkeer: de school werkt rond verschillende verkeersweken, en we werken samen met het Octopusschool. Er worden fietsklassen georganiseerd en we zijn bezig met een fluo-actie voor zichtbaarheid in het verkeer.

Onderwijs op maat

We komen tegemoet aan de onderwijsbehoeften van álle leerlingen. Alle acties die we bieden zijn gericht op het welbevinden van onze leerlingen, op maximale ontplooiing en op zoveel mogelijk proactief en preventief werken. Kinderen die nood hebben aan extra zorg (zowel naar boven als beneden) krijgen aangepast onderwijs dat rekening houdt met de mogelijkheden en expertise van onze school. Sticordi maatregelen, individueel remediëren bij hardnekkige leerstoornissen, opstarten CBO traject Exentra (hoogbegaafdheid), enz. behoren tot de mogelijkheden.

Deze website maakt gebruik van cookies

School in zicht gebruikt cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Meer informatie