School in zicht in Sint-Niklaas

School in Zicht in Sint-Niklaas 2016/2017 — foto © Nick Suy

School in zicht maakt van de basisscholen in Sint-Niklaas weer echte buurtscholen: scholen waar alle kinderen uit de buurt zich welkom en thuis voelen – of hun ouders nu kansarm of kansrijk, hoogopgeleid of laagopgeleid, autochtoon of allochtoon zijn.

In 2017-2018 start een derde editie van School in zicht in Sint-Niklaas. Afgelopen jaar namen 68 gezinnen deel aan de activiteiten van School in zicht.

Woon je in Sint-Niklaas en is je kind geboren in 2016? Maak dan kennis met de scholen in je buurt tijdens de infoavond en de openschooldagen.

Scholen bezoeken en vragen stellen

De deelnemende scholen zetten hun deuren open tijdens de openschooldagen. Die vinden niet plaats tijdens het weekend, want dan zijn alleen de gebouwen te bezichtigen. Onze openschooldagen vinden plaats op gewone lesdagen. Zo krijgen ouders een unieke inkijk in de dagelijkse klaswerking.

Tijdens de infoavond organiseert School in zicht een scholenmarkt. Die biedt de kans om vragen te stellen aan directies en ouders die al een kind op de scholen hebben. Uiteraard krijgen de aanwezigen ook informatie over het aanbod van School in zicht. Inschrijven kan hier.

Alle scholen uit de stad werden uitgenodigd om deel te nemen aan het project. De meeste zegden toe. Op de overzichtskaart is terug te vinden welke scholen zich laten bezoeken tijdens de openschooldagen.

Aanbod zonder verplichtingen

School in zicht ondersteunt het maken van een weloverwogen keuze. We bieden ouders de kans om zich grondig te informeren voor ze een school kiezen. En we brengen hen in contact met andere gezinnen uit de buurt, zodat ze desgewenst samen kunnen instappen. Maar met de uiteindelijke schoolkeuze bemoeien wij ons niet.

Kennismaken met andere gezinnen

School in zicht brengt ouders samen die dezelfde scholen overwegen. Zij ontmoeten elkaar op de infoavond en leren van elkaars vragen tijdens de openschooldagen.

Anderen gingen voor

De voorbije jaren kozen al heel wat gezinnen uit Sint-Niklaas bewust voor het maatwerk en het gemak van een deelnemende buurtschool. Een weloverwogen keuze waar zij nog steeds tevreden over zijn, zo getuigen drie van hen elders op de website.

Op de scholenmarkt is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan ouders met een kind op de deelnemende scholen.

© 2018 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / design: duall