School in zicht in Mechelen

School in Zicht in Mechelen 2019/2020 — foto © Wim Magnette

School in zicht maakt van Mechelse basisscholen scholen die een afspiegeling zijn van hun buurt. Scholen voor alle kinderen uit de buurt.

School in zicht beoogt een goede sociale mix in de Mechelse basisscholen en staat ondertussen voor een zesde editie in de stad Mechelen.

Woon je in Mechelen en is je kind geboren in 2018? Maak dan kennis met de deelnemende scholen in je buurt tijdens de infoavond, openschooldagen en terugkomavond.

Comfortabel in de buurt

Kiezen voor een buurtschool biedt praktische voordelen, zowel voor ouders als voor kinderen. In een gemiddeld Vlaams dorp is de school vlakbij dan ook een evidente keuze. Maar in steden zoals Mechelen, met een grote diversiteit, twijfelen ouders. Ligt het niveau wel hoog genoeg op een diverse buurtschool? Zal hun kind er geen uitzondering zijn?

School in zicht biedt Mechelse ouders de kans om zich een eerlijk beeld te vormen van de deelnemende scholen in hun buurt. Op de overzichtskaart is terug te vinden welke scholen zich laten bezoeken tijdens de openschooldagen.

Ouders ontmoeten elkaar

Elke activiteit van School in zicht brengt Mechelse gezinnen met elkaar in contact. Zij ontmoeten elkaar op de infoavond en bezoeken samen scholen tijdens de openschooldagen. Wie dat wil, kan op de terugkomavond beslissen om met een groepje voor dezelfde buurtschool te kiezen. Zo zijn ze zeker dat zijzelf en hun kind geen uitzondering zullen zijn op de school.

Anderen gingen voor

Onder de link ‘in de media’ staan krantenartikels en een reportage over ouders die vorige jaren samen hun kind inschreven in een zeer diverse buurtschool. Zij raakten overtuigd van de kwaliteit na een schoolbezoek en een gesprek met ouders die er al een kind hebben. Dat zij niet hoefden te kamperen, was mooi meegenomen.

Ook andere Mechelse scholen blijven onterecht onder de radar van kansrijke gezinnen. School in zicht brengt deze ouders en scholen met elkaar in contact. Zonder verplichtingen, want deelnemen aan School in zicht is gratis en verplicht tot niets.

Scholen bezoeken en vragen stellen

De openschooldagen van School in zicht gaan door tijdens gewone lesdagen. Ouders kunnen zo een unieke blik werpen op de dagelijkse klaswerking. Per openschooldag kunnen ouders één, twee of drie scholen bezoeken.

De scholenmarkt tijdens de infoavond biedt ouders de kans om vragen te stellen aan de directies van de deelnemende scholen en aan ouders die al een kind op de scholen hebben. Daarnaast krijgen ouders bij de inleiding uitleg over de werking van School in zicht en kunnen zij informatie vragen aan de LOP-deskundige over de algemene inschrijvingsafspraken in Mechelen. Inschrijven kan hier.

© 2019 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall