Infomomenten

Schoolkeuze is belangrijk, daar zijn we met School in zicht van overtuigd. En de redenen waarom ouders voor een school kiezen zijn voor iedereen anders, daar zijn wij ook van overtuigd. School in zicht nodigt ouders daarom uit om zich grondig te informeren alvorens een school te kiezen. Dat kan op onze infoavond met scholenmarkt, openschooldagen en terugkomavond. Ouders ontmoeten er telkens ook andere ouders die op zoek zijn naar een goede school in de buurt.

Infoavond met scholenmarkt
op maandag 29 januari 2018

Op de infoavond krijg je meer uitleg over de werking van School in zicht. Nadien legt Evy D’hollander van het LOP uit hoe het aanmeldingssysteem werkt. Ouders kunnen haar vragen stellen.

Na de uitleg is het tijd voor de scholenmarkt. Alle deelnemende Lokerse scholen zijn hierop aanwezig. Je kan vragen stellen aan de directies en aan ouders die al kozen voor de scholen.

Praktisch:

 • Infoavond voor ouders
 • Maandag 29 januari 2018 om 20u
 • Locatie: Sport- en jeugdcomplex (ontmoetingsruimte), Sportlaan 2.

  OPGELET: Door onvoorziene omstandigheden vindt de infoavond NIET plaats in het stadhuis, zoals eerder gecommuniceerd via onze folder en affiche. Jullie worden WEL verwacht in de ontmoetingsruimte van het Sport-en jeugdcomplex.

Schrijf je hier in voor de infoavond.

Ben je geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn tijdens een van de contactmomenten? Of heb je nog vragen?
Neem dan contact op met an-katrien.hanselaer@schoolinzicht.be of op
03 270 38 05.

Openschooldagen op
dinsdag 27 februari 2018 en
donderdag 1 maart 2018

De openschooldagen bieden ouders een unieke blik op de dagelijkse klaswerking van de scholen. De bezoekmomenten gaan immers door tijdens lesdagen, niet op feestmomenten of wanneer de klassen op uitstap zijn. Zo krijgen ouders een eerlijk beeld van hoe het eraan toe gaat op school. Tijdens deze openschooldagen stellen de scholen zich voor, leiden ze ouders rond en beantwoorden ze vragen.

Je bezoekt de scholen samen met andere ouders. Op die manier ontmoet je mensen uit de buurt die in dezelfde school geïnteresseerd zijn. Ouders die in het verleden deelnamen, gaven aan dat ze veel geleerd hebben van elkaars vragen.
Rondleidingen starten om 8u45, 10u30 en 13u30. Je kan dus maximum drie scholen bezoeken op één dag.

Opgelet: we proberen ouders zoveel mogelijk samen te groeperen. Daarom vragen we om vooraf in te schrijven. Jij geeft via het invulformulier de momenten door waarop je kan en de scholen die je wil bezoeken. We sturen je dan een bevestiging via e-mail, een tijdje later krijg je terug een e-mail met de volgorde waarin je de scholen kunt bezoeken. Geef liefst zoveel mogelijk bezoekmomenten door, dat maakt het voor ons gemakkelijker om ouders maximaal te groeperen.


Praktisch:

 • Dinsdag 27 februari en
  donderdag 1 maart 2018
 • Rondleidingen om 8u45, 10u30 en 13u30
 • Inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je hier in voor de openschooldagen.
Je kan ook inschrijven via telefoon:
03 270 38 05.

Terugkomavond op
donderdag 8 maart 2018

Op de terugkomavond kunnen ouders in hun school van voorkeur ervaringen uitwisselen over de bezochte scholen. Ze leren er gezinnen kennen die voor dezelfde school willen kiezen en kunnen er vragen stellen aan ouders die al kinderen hebben in de deelnemende school. De ervaring leert dat dit een van de meest leerrijke momenten is voor scholen(be)zoekende ouders. Ook wie niet aan de openschooldagen kon deelnemen en toch geïnteresseerd is in een buurtschool, is welkom. Bovendien hoeven ouders zich niet te beperken tot één school. Indien men nog twijfelt tussen een aantal scholen kan men die avond bij meerdere scholen langslopen. Zij zetten tussen 19.00u en 21.00u hun deuren open.

Praktisch:

 • Terugkomavond voor ouders
 • Donderdag 8 maart 2018 tussen 19.00u-21.00u
 • Locatie: school/scholen van voorkeur

Schrijf je hier in voor de terugkomavond.

© 2018 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / design: duall