Infomomenten

Schoolkeuze is belangrijk, daar zijn we met School in zicht van overtuigd. De redenen waarom ouders voor een school kiezen zijn voor iedereen anders. School in zicht nodigt ouders daarom uit om zich grondig te informeren alvorens een school te kiezen. Dat kan op onze infoavond met scholenmarkt en de openschooldagen. Ouders ontmoeten er telkens ook andere ouders die op zoek zijn naar een goede school in de buurt.

Infoavond met scholenmarkt
op maandag 13 januari 2020

Op de infoavond krijg je meer uitleg over de werking van School in zicht. Nadien legt deskundige Evy D’hollander uit hoe het aanmeldingssysteem werkt. Ouders kunnen haar vragen stellen.

Na de uitleg is het tijd voor de scholenmarkt. Alle deelnemende Lokerse scholen zijn hierop aanwezig. Je kan vragen stellen aan de directies en aan ouders die al kozen voor de scholen.

Praktisch:

  • Infoavond voor ouders
  • Maandag 13 januari 2020 om 20u
  • Locatie: Sport-en Jeugdcomplex, Sportlaan 2,9160 Lokeren.

Schrijf je hier in voor de infoavond.

Ben je geïnteresseerd, maar kan je er niet bij zijn tijdens een van de contactmomenten? Of heb je nog vragen?

Neem dan contact op met An Katrien Hanselaer via mail of op 03 270 38 05.

Openschooldagen met lunch op
dinsdag 28 januari 2020 en
maandag 10 februari 2020

De openschooldagen bieden ouders een unieke blik op de dagelijkse klaswerking van de scholen. De bezoekmomenten gaan immers door tijdens lesdagen, niet op feestmomenten of wanneer de klassen op uitstap zijn. Zo krijgen ouders een eerlijk beeld van hoe het eraan toe gaat op school. Tijdens deze openschooldagen stellen de scholen zich voor, leiden ze ouders rond en beantwoorden ze vragen.

Je bezoekt de scholen samen met andere ouders. Op die manier ontmoet je mensen uit de buurt die in dezelfde school geïnteresseerd zijn. Ouders die in het verleden deelnamen, gaven aan dat ze veel geleerd hebben van elkaars vragen.
Rondleidingen starten om 8u45, 10u30 en 13u45.

Over de middag is er een gratis lunch in het Sport-en Jeugdcomplex. Dit is het perfecte moment om je indrukken van de schoolbezoeken uit te wisselen met andere ouders. Bovendien zijn alle deelnemende scholen vertegenwoordigd door ouders die reeds een kind hebben op de school. Aan hen ken je een laatste keer je vragen voorleggen. Ouders die op basis van de gesprekken nieuwsgierig zijn geworden naar andere scholen, kunnen ter plaatse nog inschrijven voor een extra schoolbezoek om 13u45. In totaal zijn dus drie schoolbezoeken mogelijk op één dag.

Opgelet: we proberen ouders zoveel mogelijk samen te groeperen. Daarom vragen we om vooraf in te schrijven. Jij geeft via het invulformulier de momenten door waarop je kan en de scholen die je wil bezoeken. We sturen je dan een bevestiging via e-mail, een tijdje later krijg je terug een e-mail met de volgorde waarin je de scholen kunt bezoeken. Geef liefst zoveel mogelijk bezoekmomenten door, dat maakt het voor ons gemakkelijker om ouders maximaal te groeperen.

Praktisch:

  • Dinsdag 28 januari en
    maandag 10 februari 2020
  • Rondleidingen om 8u45, 10u30 en 13u45
  • Inschrijven is noodzakelijk

Schrijf je hier in voor de openschooldagen.
Je kan ook inschrijven via telefoon:
03 270 38 05.

© 2019 School in zicht vzw / t 03 270 38 05 / stuur e-mail / facebook / privacy / design: duall